Fitness & hedge fund guru Mikael Syding recommends ArcticMed

Fitness- & hedgefondgurun Mikael Syding rekommenderar ArcticMed

Vi är glada att så många människor uppskattar fördelarna med våra produkter. Bland dem som rekommenderar våra produkter finns fitness-/hedgefondgurun Mikael Syding. Nyligen skrev han en bloggartikel om fördelarna han har upplevt av att använda ArcticMeds produkter.

Artikeln kan läsas här:

"Detta är bara en kort uppdatering om mina hälsoframsteg och nuvarande kosttillskottsanvändning.

Jag har använt ArcticMeds fiskolja sedan 2006 (under ett annat namn i början). Innan jag tog 10 ml om dagen (två teskedar eller en liten matsked) blev jag regelbundet förkyld 3-4 gånger per år, samt flera korta perioder av halsont. Sedan dess har jag bara haft en riktig period när jag varit sjuk på 17 år (!). Det var när jag fick Covid-19 i början av mars 2020.

Före 2006 blev jag långsamt svagare (lägre maxstyrka i bänkpress), och det tog längre tid att återhämta mig från träningen, så jag var tvungen att gradvis skära ner från 5 till 2 pass med styrketräning per vecka. Efter 2006 och början av min dagliga ArcticMed-regim (jag var 34 vid den tiden), ökade jag långsamt tillbaka mitt antal träningspass till 4-5 per vecka, och min maxstyrka i bänkpress ökade från cirka 110 kg till 150 kg (ungefär när jag fyllde 40 år). Att vara gammal visade sig bara vara en siffra, antalet skedar fiskolja som konsumerades!

Idag är jag 51 och de senaste fyra åren har jag tränat minst 6 dagar per vecka (faktiskt närmare 345 dagar per år, så praktiskt taget varje dag). Min rutin är att vakna utan larm, meditera i några minuter och sedan bege mig till utegymmet för mina dagliga 300 styrketräningsrepetitioner. Ja, jag tränar utomhus oavsett om det är +30 grader eller -15 grader. Jag gör chin-ups, inverted muscle-ups, bardips, ring-dips hängande benhöjningar, air squats, walking lounges etc.

Jag ser helt enkelt till att jag får ett helkroppspass på totalt 300 BW-repetitioner varje morgon. Följt av en kall dusch, så kall som möjligt, i ungefär en minut. Tillbaka i gamla (unga) dagar skulle jag med största säkerhet ha blivit sjuk, övertränat, blivit skadad, blivit svagare och så vidare. Men nu verkar åldern inte spela någon roll.

Jag är säker på att jag kommer att börja tappa mark förr eller senare, men just nu fortsätter jag istället att utvecklas, i hopp om att snart kunna lägga till muscle-ups till min repertoar för första gången i mitt liv. Nya styrke- och smidighetsrekord väntar alltså i livets andra halvlek. Jag tillskriver det till mitt dagliga intag av fiskolja.

Observera dock att jag inte är läkare, nutritionist, PT eller något sådant. Jag kan bara hänvisa dig till ArcticMeds egen forskning, och jag tar själv inget ansvar för eventuella medicinska påståenden. Mina enda meriter är mitt sexpack och atletisism (som kontorsarbetare vid nära 52 års ålder) som ibland syns på mitt Instagram-konto.

Förutom min dagliga dos av fiskolja äter jag mycket chili, kakao, gurkmeja, vitlök, grönkål, spenat, bönor och svartpeppar, för att inte tala om lax, tofu, vegetariska sojaprodukter och begränsade mängder landlevande djur och fåglar. Jag tar även vitamin-D-kapslar under vintern eftersom jag bor i Sverige, plus ibland kreatin (särskilt efter att ha lärt mig av Huberman Lab att det är riktigt effektivt mot huvudvärk och huvudtrauma). Jag fastar också 16 timmar om dagen sedan runt 2013-2014 (tillfälligt 18h/dag ett tag i sommar; mellan 20:30-14:30 varje dag).

Jag tvekar inte att rekommendera till alla jag kan att dricka lite färsk fiskolja från ArcticMed varje dag, och byta ut sin gamla olivolja mot AM:s superolja (kolla in detaljerna på ArcticMeds hemsida). Jag kan vara ett unikt fall, en 'outlier'. Och jag sover bra och tar i allmänhet hand om mig själv, men det gjorde jag före 2006 också. Sättet som hälsofördelarna av fiskolja ursprungligen upptäcktes på var faktiskt genom att norrmännen blev mycket friskare under år då de var tvungna att äta mycket lax istället för kött. På senare år ökade norska idrottare (fotbollsspelare) sin träningsfrekvens och minskade sin återhämtningstid efter att ha börjat med ArcticMeds fiskolja.

Återigen, jag är inte läkare , så bilda dig din egen uppfattning, kanske genom att ta Arctic Meds fettsyra-test och sedan prova fiskoljan i 3 månader innan du uppdaterar fettsyra-testet!"