Godkänt hälsopåstående ArcticMed Extra Virgin Olivolja

Upptäck de anmärkningsvärda hälsofördelarna med ArcticMed Extra Virgin Olivolja

Vi är glada att dela att ArcticMed Extra Virgin Olive Oil inte bara är en fröjd för dina smaklökar; det är också ett kraftpaket med hälsofördelar, validerat av rigorösa vetenskapliga analyser. Vår olja har stolt klarat de stränga testerna av ackrediterat laboratorium, vilket bekräftar att den inte bara uppfyller utan överträffar riktmärket som krävs för att bära EFSA:s hälsopåstående. Dyk ner i detaljerna med certifikatet som vi har tillhandahållit nedan.

Europeiska unionens EFSA upprättade förordning (EU) nr 432/2012, som beskriver en lista över sanktionerade hälsopåståenden för livsmedelsprodukter.

Bland dessa utmärker sig en spännande auktorisation för olivoljaentusiaster: påståendet att olivoljepolyfenoler bidrar avsevärt till att skydda blodlipider från oxidativ stress. Detta är baserat på studier på människor som har visat en markant minskning av nivåerna av oxiderat lågdensitetslipoprotein (LDL) - ofta kallat "dåligt kolesterol" - efter konsumtion av jungfruolja.

Med andra ord bidrar till att motverka åderförkalkning.

För att bära detta påstående måste en olivolja innehålla inte mindre än 5 mg hydroxityrosol och dess derivat för varje 20 g olivolja, vilket är ungefär samma mängd som i en matsked. Forskning visar att fenolföreningar som finns i jungfruolja, såsom oleuropein, tyrosol och hydroxityrosol, spelar en nyckelroll i dessa hjärthälsosamma effekter.

Rekommendation: Ett dagligt intag av 20 g (en dryg matsked) av ArcticMed olivolja som mer än väl uppfyller detta hälsopåståendekriterie.

Vårt analyscertifikat vittnar om den höga kvaliteten och hälsosamma egenskaperna hos vår ArcticMed Extra Virgin Olive Oil.

Följ med oss ​​och anamma en härligt hälsosam livsstil, en matsked i taget.